سلامت بدن

ژل موی سر چیست؟ + روش صحیح ژل زدن

ژل موی سر چیست

ژل موی سر از محصولات آرایشی و بهداشتی خانم ها و آقایان می باشد که برای حالت دهی و تثبیت آن مورد استفاده قرار می گیرد. در تولید این محصول از فراورده های طبیعی مانند کتیرا یا روغن بادام تلخ استفاده می گردد.

ژل مو چیست؟

ژل مو چیست؟

شکل 1. ژل مو چیست؟

ژل مو از محصولات بهداشتی معروفی است که مورد استفاده آقایان و خانم ها قرار می گیرد که در اقسام گوناگون و با قدرت های حالت دهندگی متفاوت تولید می گردد. این ژل ها با قدرت ملایم و معمولی برای خواباندن موی سر یا قابل انعطاف کردن آن ها به کار می روند در حالیکه ژل های قوی تر برای ایجاد فرم های جدید که ایجادشان از قبل میسر نبود در ابعاد گوناگون روی مو استفاده می گردد. از ژل مو می توان هم روی موی خشک و هم موی تر استفاده نمود. ژل مو روی موی مشکی جلوه بیشتری دارد.

ژل مو” یک ترکیب شیمیایی می باشد که دارای ساختاری پلیمری است. در فرمولاسیون آن پلیمرهایی با وزن مولکولی بالا در آب حل می شوند که وظیفه شان متصل کردن رشته های مو به یکدیگر می باشد که پوشش پلیمری باعث افزایش حجم مو نیز می گردد. بعد از اینکه ژل روی موی سر قرار گرفت، حلال آن تبخیر می گردد و فقط لایه نازکی از پلیمر سطح مو را می پوشاند.

ترکیبات ژل موی سر

ژل مو از پلیمرهایی که در آب محلول هستند ساخته شده و این ترکیبات پلیمری آب را وارد ساختار خود کرده و باد می کند. ترکیبات پلیمری ژل باعث به هم چسبیدن مو و حالتدهی آن ها می گردد. ژل مو دارای فرمولاسیونی بر پایه آب می باشد به همین دلیل دیرتر از محصولات دیگر روی مو خشک می گردد و بعد از خشک شدن یک پوشش پلیمری روی مو به جای می گذارد.

ژل مو خیس چیست؟

ژل مو خیس چیست؟

شکل 2. ژل مو خیس چیست؟

این حالت دهنده های مدرن جهت براقیت بخشیدن به مو، حالت دهندگی، لطافت و نرمی و حفظ رطوبت مو تولید می گردند. استفاده از ژل مو خیس برای انواع موی صاف، فر، کوتاه، بلند و … مناسب می باشد به خصوص برای افرادی که دارای موی فر می باشند با حفظ حالت طبیعی مو و بدون دردسر و صرف زمان زیاد می توان حالت مناسبی به مو داد و از وز و پف بودن مو رهایی یافت. ژل مو خیس باید به سرعت خشک شود و نسبت به تغییر رطوبت هوا مقاوم باشد و حاوی مواد موثری باشد که باعث تقویت و سلامت مو گردد.

انواع ژل های مو

همانطور که گفتیم ژل مو پلیمرهای حل شده در حلال مایع می باشند. این ژل ها به دو نوع ژل روغنی یا میکرو ژل و ژل پلیمری یا ژل حقیقی تقسیم می شوند.

ژلهای روغنی یا میکرو ژلها (Micro gels)

نام دیگر ژل روغنی میکرو ژل می باشد که به صورت امولسیون های شفاف روغن در آب می باشند. این قطرات روغن در آب آنقدر کوچک هستند که به صورت یک امولسیون شفاف به نظر می رسد. این نوع از ژل ها بیشتر برای باز کردن گره موها در هنگام برس کشیدن و ایجاد درخشدگی به کار برده می شوند.

ژلهای پلیمری یا ژلهای حقیقی (True gels)

نام دیگر ژل پلیمری، ژل حقیقی می باشد که مخلوطی از یک عامل حالت دهنده، آب و یک پلیمر تثبیت کننده حالت مو با وزن مولکولی بالا هستند. زمانیکه این مخلوط روی موها قرار می گیرد تارهای مو با مخلوط آب و پلیمر به طور کامل پوشانده می شوند که بعد از گذشت مدتی روی مو خشک می شود و فقط یک لایه پلیمر روی مو باقی می ماند. این پلیمر که روی مو باقی می ماند باعث درخشندگی، براق شدن، انعطاف مو و یک پوشش سبک روی مو می گردد. همچنین باعث می شود که الکتریسیته ساکن  و گره های مو کاهش یابد و آن را از بین ببرد.

استفاده از ژل مو چه عوارض هایی دارد؟

 

استفاده از ژل مو چه عوارض هایی دارد؟

شکل 3. استفاده از ژل مو

ژل از سطح پوست سر جذب نمی گردد بنابراین مشکلی برای ریشه مو که در عمق پوست سر قرار دارد ایجاد نمی کند اما اگر برای مدت طولانی روی پوست سر قرار بگیرد، مواد شیمیایی موجود در آن باعث آسیب رسیدن به ساقه مو می گردد و عوارضی مانند خشکی مو، ایجاد موخوره، از بین رفتن شفافیت و درخشندگی مو و ایجاد دانه های شوره مانند را در پی دارد.

تماس ژل با پوست سر ممکن است حساسیت هایی مانند قرمزی، خارش و خشکی پوست را در پی داشته باشد. بنابراین باید تا حد امکان از تماس ژل با پوست سر جلوگیری گردد.

نحوه استفاده از ژل مو

مقدار کمی از ژل مو را بین نوک انگشتان خود بمالید و روی موهای خشک و یا نم دار خود از ریشه تا نوک مو بکشید. حال می توانید موهای خود را به فرم دلخواه حالت دهید. ماندگاری که ژل مو دارد دارای مدت زمان طولانی می باشد.

تفاوت واکس مو با ژل مو چیست؟

واکس مو بیشتر برای جلادهی مو مناسب می باشد. واکس مو برای زمانی که لازم نیست مو حالت زیادی بگیرد مناسب است و بیشتر به مو بافت و حجم می دهد. اما ژل مو ظاهر مو را سفت، محکم و مرطوب نشان می دهد و برای زمانی مناسب می باشد که فرد بخواهد به مو فرم خاصی بدهد و تا مدت زمان زیادی آن را نگه دارد. پس ژل مو نسبت به واکس مو برای حالت دهی قوی تر می باشد اما یک ظاهر خیس و براق را در مو نشان می دهد.

ژل مو حاوی مقدار زیادی الکل می باشد که موها را زمخت نشان می دهد در حالیکه واکس مو، موها را انعطاف پذیر می نماید و از خشکی مو جلوگیری می نماید و یک خیسی و رطوبت و جلا به مو می بخشد.

بعد از استفاده از واکس مو می توان موها را تغییر حالت داد در حالیکه ژل مو  این انعطاف پذیری را ندارد.

برخلاف واکس مو، ژل مو دارای ساختار شیمیایی می باشد که قرار گرفتن آن روی موی سر باعث آسیب وارد شدن به مو و ایجاد شوره در لابه لای مو و شکنندگی مو می گردد.

برخلاف ژل از واکس مو می توان برای انواع موها با بافت، جنس و اندازه های مختلف کوتاه، بلند یا متوسط استفاده نمود.

موس یا فوم

 

موس یا فوم

شکل 4. ژل موس

موس یا فوم یکی از محصولات شکل دهنده مو می باشد که به شکل کف کرم مانند می باشد و به همان شکل از بطری خارج می گردد. مواد تشکیل دهنده این محصول مانند ژل موس است با این تفاوت که در قوطی های تحت فشار تولید می شود. در ترکیبات این محصول مقداری ماده پیشران هم وجود دارد که باعث خارج شدن مواد و ایجاد کردن کف می گردد. کف خارج شده به وسیله شانه روی مو پخش می گردد.

موس یک لایه نازک تر نسبت به ژل دارد اما قدرت کمتری در حالت دهی و نگهداری فرم مو دارد در نتیجه افراد برای فرم دادن به مو در هنگام استفاده از موس، به ژل احساس بهتری دارند. موس بیشتر برای ضخامت دادن به مو و قوام مو به همراه سشوار به کار گرفته می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *