روند پیری پوست یک روند طبیعی می باشد که با افزایش سن اتفاق می افتد و بسیاری از افراد در پی محصولی برای جلوگیری از پیر شدن پوست خود می باشند. این محصول می تواند لوسیون یا کرم ضد چروک باشد که از پوست محافظت نمایند. در این مطلب، اطلاعات مفیدی در مورد کرم ضد چروک را بیان می کنیم که می تواند راهنمای شما درمورد این کرم ها باشد.
کرم ضد چروک چیست
“کرم ضد چروک” یکی از مواد آرایشی مراقبتی از پوست می باشد. پوست انسان در اثر قرار گرفتن در معرض آلودگی و انواع موارد خارجی رطوبت خود را از دست می دهد و دچار خشکی و کمبود آب می شود و برای جلوگیری از آن باید از یک کرم رطوبت رسان استفاده نمود تا پوست در اثر خشکی، پیر و چروک نگردد. تقریبا از حدود 30 سالگی به بعد، چین و چروک ها شروع به نمایان شدن بر روی پوست می کنند. بنابراین برای مقابله با چین و چروک ها باید از کرم های ضد چروک استفاده نمود.
ترکیبات کرم ضد چروک
کرم های ضد چروک حاوی مواد و ترکیبات مختلفی می باشند. اما معمولا حاوی موادی هستند که در زیر ذکر می نماییم:
ویتامین A یا رتینول
یکی از مشتقات ویتامین A رتینول است که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و در اکثر کرم های ضد چروک مورد استفاده قرار می گیرد.
آلفا لیپوئیک اسید (ALA)
این ترکیب نیز دارای اثر آنتی اکسیدانی می باشد که اثر سایر آنتی اکسیدان ها را افزایش می دهد. این ماده می تواند رادیکال های آزاد را خنثی کند و همچنین خاصیت لایه برداری دارد و سلول های مرده پوست را از بین می برد.
ایزو فلاون
این ترکیبات در عصاره سویا یافت می شوند و اثری مانند استروژن دارند و می توانند از ظاهر شدن خطوط ریز و لکه های ناشی از بالا رفتن سن جلوگیری نمایند.
Dame
این ماده طبیعی است که در ماهی کولی و ساردین یافت می شود و باعث سفت شدن پوست می گردد.
کینیتن
این ماده به تحریک تولید کلاژن و حفظ رطوبت پوست کمک می نماید.
کوآنزیم Q-10
این ترکیب بیشتر از یک کرم پیشگیری از چروک می باشد. این ترکیب سلول های تولید انرژی را تنظیم می کند و برای درمان آسیب های آکنه و نور خورشید استفاده می گردد.
اسیدهای هیدروکسی
این ترکیب شامل پلی هیدروکسی اسید، آلفا هیدروکسی اسید و بتا هیدروکسی اسید می باشد که ترکیبات مصنوعی از اسیدهای موجود در میوه می باشند و باعث پاکسازی سلول های مرده پوست شده و باعث تحریک رشد سلول های جدید می گردد.
تریتینوئین یا رتین – A
اثرات این ماده مانند رتینول می باشد که برای درمان صدمات خورشید و درمان آکنه مورد استفاده می باشد.
ویتامین E
یکی از شناخته شده ترین ویتامین ها برای پوست می باشد.
ویتامین C
آنتی اکسیدانی است که باعث افزایش اثر ویتامین E می گردد.
پپتیدهای مس
این ترکیب ها باعث التیام زخم شده و به طور طبیعی در سلول های پوست تولید می گردند.
عصاره چای سبز
این ماده دارای اثر ضد التهاب و آنتی اکسیدانی می باشد که باعث درمان صدمات و جلوگیری از آسیب به پوست می گردند.
ویژگی های کرم ضد چروک
تاثیرگذاری کرم های ضد چروک به نوع ترکیبات به کار رفته در آن بستگی دارد. این کرم ها روی لیفت صورت وسفت شدن آن تاثیری ندارند و فقط برای حفظ رطوبت و انعطاف پوست موثر می باشند. این کرم ها معمولا حاوی مرطوب کننده و سایر ترکیبات مفید هستند که برای بافت های سلولی، جلوگیری از ایجاد خط روی پوست و بهبود رنگ پوست مناسب می باشند.
مزایای کرم ضد چروک برای پوست
ارزان تر بودن نسبت به سایر روش های جوانسازی
عمل های زیبایی با پرداخت هزینه های بالا قابل انجام می باشد اما کرم های ضد چروک ارزان می باشند و می توان با هزینه کم به آثار مطلوب آن دست پیدا کرد.
جوانسازی راحت و آسان
استفاده از کرم های ضد چروک آسان می باشد و طبق دستورالعمل آن را مصرف نمایید و برای داشتن پوستی صاف نیاز به رفتن به کلینیک نیست.
از بین بردن سلول های مرده پوست
این کرم ها علاوه بر داشتن خاصیت ضد چروک باعث حذف سلول های مرده پوست نیز می گردند که حذف این سلول ها باعث جوانسازی پوست می باشد. از بین بردن سلول های مرده پوست باعث می شود که چربی پوست راحت و آزادانه جریان داشته باشد.
موثر می باشند
این کرم ها همان کاری را انجام می دهند که روی بروشور آن ها نوشته شده است. اما این آثار یک شبه رخ نمی دهند و طی چند هفته این آثار ظاهر می گردند.
معایب کرم ضد چروک چیست؟
کرم هایی مانند کرم شترمرغ، حلزون، خرچنگ و … کار مثبتی را انجام نمی دهند و جنبه تبلیغاتی دارند و حاوی اسید هیالورونیک یا ماکسی لیپ می باشند که باعث می شود پوست مقداری مرطوب شود و چین و چروک ها در ظاهر صاف شوند.
کرم هایی که ادعای داشتن بوتولینیوم دارند نیز باید بدانید که بوتولینیوم از روی پوست جذب نمی گردد.
این کرم ها برای مدت کوتاهی رگ های پوست را بسته و پوست را سفیدتر و سفت تر نشان می دهند. اما تاثیر بوتاکس را ندارند زیرا بوتاکس مستقیما داخل عضله زده شده و به صورت علمی چین و چروک را مخفی می نماید.
این کرم ها ممکن است باعث حساسیت و ورم شوند.
عوامل ایجاد چروک ها چیست؟
چروک شدن پوست به دلایل مختلفی اتفاق می افتد. از جمله:
- سن
- مصرف دخانیات
- تکرار حالات صورت
- قرار گرفتن در معرض نور ماورابنفش
مصرف کرم ضد چروک صورت از چه سنی باید آغاز شود؟
ساخت کلاژن در بدن از 30 سالگی متوقف می شود اما این امر بسته به نژادها و کشورهای مختلف متفاوت می باشد و در یک نژاد زودتر و نژادی دیگر دیرتر اتفاق می افتد. استفاده از کرم های ضد چروک بهتر است از سن 30 سالگی آغاز گردند اما افرادی که دارای پوست خشک می باشند بهتر است از 25 سالگی این روند را آغاز نمایند.
انواع ضد چروک
برخی از مشهورترین کرم های ضد چروک شامل موارد زیر می باشند:
- کرم ضد چروک شب فابریگاس Q10
- لوسیون ضد چروک آردن مدل Vitamine C
- کرم صورت سی گل دارای ویتامین C
- کرم لیفتینگ و سفت کننده پوست فابریگاس مدل Matrix++
- ژل ضد چروک سودا مدل لیفتینگ آلوئه ورا
- کرم ضد چروک روز لورآل مدل Hydrating 35