سلامت بدن

همه چیز درباره آرتروز

آرتروز  از بیماری‌هایی است که معمولاً در خانم‌ها بیشتر از آقایان رخ داده و عموماً در سنین بیشتر از ۴۰ سال شایع است. همانند بسیاری از بیماری‌های دیگر داشتن سبک زندگی نامناسب سبب شده است که برخی بیماری‌ها در جامعه ما با رشد بیشتری همراه باشد در حالی که شما به راحتی می‌توانستید با داشتن یک رژیم غذایی مناسب و سالم از بروز این بیماری‌ها جلوگیری نمایید. 

آرتروز یک بیماری روماتیسمی است و عارضه های آن را باید در التهاب مفاصل جستجو کرد. برای اینکه مطمئن شوید که به آرتروز مبتلا هستید و یا خیر باید به یک پزشک متخصص در رشته روماتولوژی مراجعه کنید. یکی از اشتباهات شایع در میان مردم تصور کردن آرتروز و آرتریت به یک بیماری است در حالی که این دو اندکی با یکدیگر متفاوت هستند.

 در این مقاله سعی می‌کنیم نکات مفیدی را در ارتباط با بیماری آرتروز و همچنین علائم و نشانه‌های آن برای شما بازگو کنیم. 

آرتروز می‌تواند در گردن و یا زانو و یا در انگشتان دست و یا حتی در قلب بروز کند و هر یک از این دسته‌ها با یکدیگر متفاوتند و علائم و نشانه‌های خاص خود را دارند. 

 

همه چیز درباره آرتروز

اگر  احساس می‌کنید که ماهیچه‌های موجود در گردن و یا حتی شانه‌های شما گرفتگی دارد و یا با جابجا کردن سر و گردن خود صداهایی از استخوان‌های سر و گردن به شما می‌رسد و یا دچار عدم تعادل هستید باید در اسرع وقت برای بررسی نشانه‌های آرتروز گردن به پزشک مراجعه کنید.  از سوی دیگر اگر با درد در انگشتان دست و یا بی حس بودن و گزگز کردن در انگشتان دست خود مواجه هستید و یا حتی احساس ضعف در کار کردن با انگشت های خود دارید برای بررسی علائم آرتروز انگشتان دست باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. از سوی دیگر با داشتن علائمی همچون خستگی و کاهش وزن و تب و ضعف برای بررسی بیماری التهابی روماتوئید که آرتروز قلبی نامیده می‌شود به پزشک مراجعه کنید. 

همچنین نهایتاً اگر  هنگام راه رفتن زانوی شما خالی می‌کند و یا از زانوی خود صداهای مختلفی در هنگام راه رفتن  درک می‌کنید و یا مفصل زانوی شما خشک شده است برای بررسی علائم آرتروز زانو باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.

آرتروز می‌تواند همه مفاصل در داخل بدن شما را به خود درگیر کرده و عموماً روی مفصل‌هایی که تکه بیشتری از وزن بدن بر آنها است رخ می‌دهد. تقریباً می‌توان گفت که هیچ درمانی برای آرتروز وجود ندارد و درمان‌هایی که ارائه می‌شود و یا استفاده از مکمل‌ها و قرص‌های جانبی تنها می‌تواند این بیماری را مدیریت کند. باید فعالیت‌های ورزشی خود را به گونه‌ای استاندارد ادامه دهید که تحمل درد و کاهش درد را تجربه کنید.

 ئم و نشانه‌های آرتروز معمولاً در سنین بالاتر رخ می‌دهد و در حقیقت بیماری آرتروز بیماری است که در مرور زمان و با سرعت اندک ایجاد می‌شود.  علاوه بر فاکتور سنی و فاکتور وراثت فاکتور دیگری به نام جنسیت نیز در آرتروز موثر است.

  چه درمان‌های دارویی برای آرتروز به کار می‌رود؟

معمولا مسکن‌ ها و یا داروهای ضد التهاب و یا ضد درد در فرم‌های مختلف همانند ژل ها و کرم ها و یا حتی چسب‌ها و مکمل‌ هایی برای آرتروز در بازار  دارویی و تجهیزات پزشکی وجود دارد.

مسکن‌ها می‌توانند همانند استامینوفن داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی همانند آسپرین و یا ایبوپروفن از جمله داروهایی هستند که برای این بیماری تجویز می‌شود.  به شما اکیداً توصیه می‌ شود که از مصرف خودسرانه چنین داروهایی پرهیز کرده و حتی اگر از این داروها در مدت زمانی قبلی برای بیماری خود استفاده کرده‌اید برای استفاده مجدد حتماً با پزشک مشورت کنید.

 تمرینات ورزشی چه تاثیری در بهبود بیماری آرتروز دارد؟

 در حقیقت حرکت دادن بخشی از برنامه‌ریزی بلند مدت برای بهبود بیماری آرتروز می‌باشد. انجام تمرینات ورزشی منظم به ویژه تمریناتی که عضلات شما را به خصوص در محل‌هایی که مفاصل دردناک شده‌اند  سبب خواهد شد که عضلات آن ناحیه‌ها تقویت شده و به حرکت مفاصل کمک فراوانی می‌کند. تمرینات هوازی و استفاده از مکمل‌های ورزشی نیز سبب خواهد شد که تحمل درد بیشتری برای شما رخ داده و یا از عوارض و التهابات مفاصل بکاهد.

کاهش وزن چه تاثیری در کاهش احتمال بروز بیماری آرتروز برای ما دارد؟

یکی دیگر از روش‌ هایی که سبب می‌شود از درگیر شدن در این بیماری دور بمانید  کاهش وزن می‌باشد.  در حقیقت شما با افزایش وزن فشار وارد شده به مفاصل نقاط مختلف بدن خود را افزایش می‌دهید که نه تنها باعث بروز بیماری آرتروز خواهد شد بلکه شما را درگیر مشکلات دیگری همانند چاقی و مشکلات قلبی عروقی نیز می‌کند.

چگونه می‌توانم از مفاصل خود محافظت کنم تا به بیماری آرتروز دچار نشوم؟

 یکی دیگر از نکاتی که باید به آن توجه کنیم این است که اگر هنگام راه رفتن و یا نشستن و یا بلند شدن از فشارهای بیهوده و نادرست بر مفصل خود جلوگیری کنیم احتمال بروز آرتروز را به میزان مناسبی کاهش داده‌ایم. برای مثال تصور کنید نیاز است که ساعت‌های طولانی در جایی بنشینید و یا بایستید اگر اصول استاندارد را در هنگام نشستن و یا برخاستن و یا حتی ایستادن رعایت نکنید ممکن است آسیب‌ها و یا صدماتی بر مفاصل شما وارد شود که در دراز مدت سبب بروز آرتروز شود.

چه زمانی باید برای بررسی بیماری آرتروز به پزشک مراجعه کنم؟

 باید دقت کنید که هر چه زمان بیشتری از بروز علائم اولیه و یا ثانویه آرتروز عبور کند و شما بعد از آن به پزشک مراجعه کنید زمان را از دست داده‌اید چرا که آسیب‌هایی که به مفاصل وارد می‌شود به مرور زمان بیشتر و بیشتر می‌شود.  بنابراین اگر احساس می‌کنید که علائمی که در اینجا گفته شد در شما نیز وجود دارد به شما توصیه می‌کنیم تا در اسرع وقت با پزشک متخصص خود در این ارتباط صحبت کنید تا معاینات کافی را برای صحت اینکه به آرتروز مبتلا شده‌اید و یا خیر انجام دهد. 

مکمل‌ های مختلفی در بازار دارویی کشور وجود دارد که به منظور کاهش علائم آرتروز همچنین بهبود و تقویت مفاصل به شما کمک می‌کند.  یکی از این  مکمل ها کارتیژن مکس یا مکمل گلوکوزامین است.  این مکمل که در ایران توسط شرکت آبادارو طب تحت لیسانس کشور هند تولید می‌شود و با نام کارتیژن مکس نیچرز اونلی مطرح است در داخل خود  ۱۵۰۰ میلی‌گرم از گلوکوزامین سولفات پتاسیم به ازای هر قرص دارد  که به شما کمک می‌کند تا بیشتر به حفظ سلامت غضروف‌ها و مفاصل خود بپردازید.  نکته مهمی که در این مکمل وجود دارد این است که  بسته بندی آن به صورت ۳۰ عددی برای مصرف ۳۰ روز می‌باشد. این مکمل فاقد شکر و فاقد گلوتن و فاقد سویا بوده و به شما کمک خواهد کرد که خشکی و التهاب مفاصل خود را کاهش دهید. طبق ادعای شرکت سازنده روزانه یک عدد از این قرص را می‌توان به همراه یک لیوان آب میل کرد اما قطعاً برای استفاده از چنین مکملی نیاز به مشورت با پزشک خواهید داشت و همچنین نباید این قرص را به صورت جویدن میل کنید. دو نکته دیگر را باید در اینجا عرض کنیم که ممکن است ناراحتی در سیستم گوارشی شما به عنوان یک عارضه جانبی پس از مصرف کارتیژن مکس شرکت آبا دارو طب رخ دهد ولی معمولاً این عارضه‌ها شدت زیادی نداشته و رفع می‌شوند.  نکته دوم این است که اگر بیماری‌های دیگر مفصلی نیز دارید حتماً قبل از استفاده از این مکمل با پزشک متخصص مشورت کنید. برای جمع‌ بندی در این قسمت باید بگوییم که اگر تصمیم گرفتید که کارتیژن مکس را مصرف کنید به این نکته دقت داشته باشید که گلوکوزامین با داروهای ضد انعقاد خون  دارای اختلال دارویی بوده و ممکن است سبب بروز عوارض ناخواسته‌ای شود لذا این دارو را می‌ بایست با احتیاط لازم مصرف کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *